Vallási vezetők üzenetei

XVI. Benedek ezt írta: „A bizalom nem vak jóhiszeműség. Ha megszabadultok a félelem rabszolgaságától, ez a bizalom, amelyet a Krisztusba vetett hitből és a Szentlélekben való életből merítetek, kiszélesíti látóhatárotokat, lehetővé teszi, hogy készségesen válaszoljatok korunk számos kihívására és nehézségére.”
Ban Ki-moon kifejtette: napjainkban, amikor sokan bizalmatlanok az intézményekkel szemben, és az emberek kiábrándultak a fennálló társadalmi rendből, a szolidaritás a globális megoldások valódi alapja.
„Ez a szolidaritás Jézus Krisztus személyéhez kapcsolódik – hangsúlyozta Herman van Rompuy, az Európai Tanács elnöke. – Olyan szolidaritás, amely képes konkrét, a világ realitásába beilleszkedő szeretetet ébreszteni.”
„Berlinben számos romos épület emlékeztet arra, hogy a szabadság és a demokrácia nem magától értetődő értékek, hanem mindig új tartalommal kell őket megtölteni” – ajánlotta a fiatalok figyelmébe üzenetében Angela Merkel.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .