Üzenetek a borítékon

A Pénzjegynyomda Zrt.-ben készített, egyelőre ötszázezer példányban kiadott (dombornyomásos) forgalmi bélyeg sajtóbemutatóján Molnár Róbert, a Magyar Posta Zrt. üzleti vezérigazgatóhelyettese kiemelte: számukra fontos, hogy történelmi-társadalmi értékeket közvetítsenek. Ahogy a máltai missziónak is része a társadalom megszólítása, az emberek bevonása a segítő programokba. A bélyeghez tartozó alkalmi borítékon a szervezet karitatív tevékenységének néhány jellegzetes életképét, az alkalmi bélyegzőn pedig a jubileumi logót foglalta egységbe a tervező.


Kozma Imre atya, a szeretetszolgálat alapító elnöke az indulásra visszatekintve azt hangsúlyozta, hogy sokrétű tevékenységükkel kezdettől olyan eszményeket igyekeznek képviselni, amelyek a rászoruló emberek segítése szempontjából nélkülözhetetlenek és elengedhetetlenek. Mint mondta: egy társadalom akkor egészséges, ha abban mindenkinek helye van, és senki sem szenved olyan nélkülözést, amely az életét elviselhetetlenné teszi. A máltai embléma, a pajzs, rajta a világ négy égtája felé mutató kereszttel a szétáradó szeretet legyőzhetetlenségét és határtalanságát szimbolizálja.

 

Fotó: Kissimon István

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .