„Új etika kell”

– A másik ember léte igazolja vissza az enyémet. Régen természetes volt, hogy negyven- ötven fős családokban, nemzetségekben éltek az emberek, és sokkal erősebb volt az egymásra utaltság tudata – folytatja a gondolatot Diószegi György Antal történész. – Egyre többen jönnek rá, hogy nem mehet így tovább, új etika kell.


Az individuális szocializáció, amely korunkat jellemzi, roppant káros, mégis ezt kapják tőlünk a gyerekek, és mire az egyetemet befejezik, már általában önzésre hangoltak – panaszolja Sági Mária pszichológus, a Budapest Klub tudományos igazgatója. – A Világváltás ezért – a fenntarthatóság megőrzése érdekében – arra törekszik, hogy minél szélesebb körben jusson el az ifjúsághoz a programjaival.

– Példamutató Kozma Zsolt akciója, aki két hét alatt elgyalogol Dévára, hogy Böjte Csaba házainak gyűjtsön az akciójával – lelkendezik Bogányi Gergely zongoraművész, aki Skype-on jelentkezik be Németországból. A magam eszközeivel én is támogatom a Világváltást: koncertet adok december 29-ei konferenciájuk zárásaként.

(A Világváltás őszi-téli programjairól a www.vilagvaltas.hu címen tudhatnak meg többet.)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .