Több százan az oltár körül

Rendhagyó módon ebben az évben nem az esztergomi bazilika, hanem a hosszú idő után újra megnyitott Budapest XIV. kerületi Rózsafüzér Királynéja plébánia adott otthont a rendezvénynek. A találkozón tizenöt csoportba rendeződtek a ministránsok, akiknek VI. és VII. kerületi templomokat kellett felkeresniük. Állomások voltak a Vajdahunyad várában, a jáki templomban; csapatokat fogadott a Szent Család plébánia; feladatok várták mind a kisebb, mind a nagyobb gyerekeket a Szent Sír Lovagrend templomában, illetve versenyhelyszín volt a Regnum Marianum-kápolna is. Minden egyes helyszínen kérdéseket kellett megválaszolni a templom titulusához kapcsolódóan, a helyismeretre vonatkozóan, liturgikus eszközök témában, illetve a papság éve kapcsán is játékos feladatok kerültek elő. A Rózsafüzér Királynéja-templomban az Erdő Péter bíboros által celebrált szentmisén részt vett az összes ministráns. Sajnos a szentélyben nem fértek el mind, így ministrálni csak a tavalyi győztesek mehettek. A szentmise zenei hátterét az imperfectum együttes biztosította ők már kora reggel is gondoskodtak a jó hangulatról, amikor még csak gyülekeztek a csapatok. A szentmise végén Tiboldi Gábor egyházmegyei ministráns-referens ismertette a ministránsverseny végeredményét, az első három helyezett csapat átvehette tortáját és oklevelét, az első helyezést elért csapat (a zugligeti Szent Család és herminamezei Szentlélek plébánia közös csapata) pedig egy évre hazavihette a Szent Adalbert-kupát. Második helyezést ért el a pomázi Szent István és a sashalmi Krisztus Király plébánia ministránsai, a képzeletbeli bronzérem tulajdonosai pedig a szentendrei Keresztelő Szent János plébánia „Tarzíciuszai” lettek. Gratulálunk nekik!

Találkozunk jövőre ismét Esztergomban! Addig pedig kérjük a Szentlelket, adjon nekünk erőt és szorgalmat, hogy minél több (nem csak vasárnapi) szentmisén szolgálhassunk. Szent Tarzíciusz, ministránsok védőszentje, könyörögj érettünk!

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .