Testi-lelki készülődés

A szentkúti kegyhelyen az itt szolgálatot teljesítő pálos atyák fogadták a zarándokokat. A kegyhely történetének elbeszélése után Bábel Balázs kalocsa–kecskeméti érsek mutatott be szentmisét a szemináriumi elöljárókkal. Az érsek homíliájában a hit éve kapcsán kifejtette: fontos papnak és papnövendéknek a hitére vigyázni, őrizni és azt megélve továbbadni a híveknek.


Délután a keresztutat imádkozta végig a közel kétszáz zarándok. Egy-egy stáció előtt a papnövendékek saját elmélkedéseik segítségével gondolkoztak el Jézus szenvedéséről. Külön öröm volt mindannyiuk számára a görögkatolikus kispapok énekeit hallgatni. A zarándoklaton részt vevő egyik szeminarista arról számolt be, hogy rendkívül megerősítő volt számára Krisztus szenvedésének útját azokkal a társaival járni, akik vele együtt készülnek Jézus szolgálatára. A kispapok fontosnak érzik, hogy építsék a közösséget egymással is, hiszen – bár nem ugyanabban az egyházmegyében – együtt fognak munkálkodni az egyházban, segítve egymást ötletekkel, tapasztalatokkal, imádsággal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..