Ternyák érsek „Szalókra” hív

Sokáig emlékezetes marad számomra a tavaly nyáron Egerben megrendezett ifjúsági találkozó, a Magyar Sydney – írja levelében az egri érsek. – Lélekben most felidézem a nagyszerű katekéziseket, a közös éneklést, a sok boldog tekintetet. Talán nemcsak nekem, hanem Neked is felejthetetlen élményt jelentett, amikor a záró szentmise után a bazilika előtti téren körbeadtuk azt az óriási labdát, amely a földgolyót szimbolizálta. Jó visszagondolni erre a nagyszerű együttlétre, amely egri érseki szolgálatom eddigi legszebb napjai közé tartozik. Istennek legyen hála, Neked, Nektek pedig köszönet érte!

Most, nagyböjt időszakában a húsvétra készülünk. Krisztus titokzatos keresztáldozata a bizonyság Isten irántunk való túláradó szeretetére. Jézus Krisztus meghalt értünk a kereszten, lemosta bűneinket, majd feltámadt, hogy nekünk is új életünk legyen. Ezzel jövőt adott az embernek és reményt gyújtott a szívében, olyan reményt, amely messze túlmutat hétköznapi reménykedéseinken, amelyek arról szólnak, hogy holnap majd biztosan jobb lesz. Szükségünk van a nagy reményre, mert látjuk, hogy kizárólag emberi lehetőségeink és anyagi javaink, a politika, a tudomány, a technika vivmányai és az anyagi javak nem elegendőek arra, hogy ilyen nagy reményt kínáljanak, amelyre viszont mindannyian vágyunk. Ezt a fajta reményt egyedül csak Isten nyújtja nekünk. Arra szól a keresztény ember hivatása a világban, hogy ennek legyen a képviselője és bátor hirdetője. Ahogy Szent Pál apostol írja tanítványának, Timóteusnak: „Bízzunk az élő Istenben!” (1Tim 4,10). Váljon hivatásunkká az élő Istenbe vetett bizalom! Ő legyen a mi nagy reményünk!

Isten minden embert meghívott erre a nagy reménységre. De vajon világos-e mindenki számára, hogy konkrétan mire is hívta, hívja az Isten, és hogy mit is vár tőle? Az idei egerszalóki ifjúsági találkozó és lelkigyakorlat pontosan ebben szeretne segíteni minden ifjú, célját kereső léleknek.” Az egerszalóki találkozó július 15-19. között lesz és az érseki meghívás „természetesen minden fiatalnak szól”!

(További tudnivalók a jelentkezésről: www.szalokitalalkozok. hu)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .