Táncok, találkozások

 

Az ismerkedős játékok és a World Café mellett teaház és borkert, illetve svédasztalos vacsora, majd táncház tette kerekké ezt a délutánt. A fiatalokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma, illetve a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet pályázati forrásainak köszönhetően és az egyházmegye ifjúsági bizottságának támogatásával látták vendégül.

 

A program elején egy játék keretében kiderült, hogy az egyházmegye mely területeiről érkeztek a jelenlévők. Összesen tizenhét település neve hangzott el. Miután a képzeletbeli térképen mindenki elhelyezte magát, sor került a közösségek egyéni bemutatkozására is, mégpedig hagyományosnak korántsem nevezhető módon. Minden közösség fiataljai egy-egy tálca süteménnyel érkeztek a rendezvényre, és azzal kezdték a bemutatkozást, hogy elmondták: „Ez a süti azért jellemez minket, mert…” Érdekes és nagyon kreatív megoldások születtek, vacsora után pedig az édességek kiváló ízéről is meggyőződhettek a résztvevők.


 

Előtte azonban még egy kis munka várt az ifjakra: a World Café. Ennek lényege, hogy a résztvevők megadott témákat kiscsoportokban járnak körbe, asztaltól asztalig vándorolva, s bizonyos időkereten belül van lehetőségük a tapasztalatcserére. „Nekünk nagyon tetszett ez a beszélgetős program, mert így megismerhettük más közösségek örömeit, nehézségeit is, és rájöhettünk, hogy nem vagyunk egyedül, akadnak, akik hasonlóan gondolkodnak, mint mi” – árulták el a kiskőrösi fiatalok.

 

A vacsoránál Szabó Sándor és Rozsnyói Zoltán (felső képünkön) ajánlotta fel borait kóstolásra. Utóbbi szakavatott borszakértőként arról is beszélt, miként kapcsolható össze a borivás a Bibliával.

 

A jó hangulatú együttlétet moldvai táncház zárta, amelyhez a lajosmizsei Jászok együttes szolgáltatta a csángó dallamokat.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .