Szívünk álma

A VII. Kárpát-medencei Asszonytalálkozón képviselhettem egyesületünket, a KALÁSZ-t. Az asszonytalálkozó mottója az Egészséges nő – egészséges család – egészséges társadalom volt. A konferencia három aktuális meghatározója a család éve, az önkéntesség éve és Magyarország soros EU-elnöksége volt. A tartalmas előadások, műhelymunkák, sok szép közös program mellett számomra két mély élmény is adatott.

Életemben először léptem be a kegytemplom kapuján, és álltam meg találomra egy bal oldali padtömbnél. Feltekintve a mellékoltárra Szent Anna képét pillantottam meg, amint a kis Máriát tanítja a Szentírás titkaira. Vajon hányszor fohászkodott itt gyermekáldásért édesanyám a Csíksomlyón töltött négy év alatt, miközben hiába járta a gyógyfürdőket? Hiszen Szent Annát a keresztény nagycsalád oltalmazójaként, a gyermekáldás patrónájaként is tiszteljük. Eljátszottam a gondolattal, véletlen-e, hogy első lányának az Anna Mária nevet adta anyám?

Az Antal házaspár népdalestjének végén az ő kérésükre óriási kört alakítottunk, hogy befejezésül együtt énekeljük: Erdő mellett estvé lettem… Le sem kellett hunynom a szemem, hogy a kezemet szüleim tenyerében érezzem. Akik életükben nem juthattak többé vissza Csíksomlyóra, a család imájával most mégis ott lehettek!

 

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .