Szeretetfutball

Sergio Ramos spanyol focista egy másféle „világbajnokságot” is játszik: az UNICEF nagyköveteként rászoruló gyermekeknek segít. Korábban adományokat gyűjtött szenegáli gyerekeknek, most pedig – Neymarral együtt – egy okostelefonos alkalmazás arca lett. Az angol, spanyol és portugál nyelven elérhető applikáció, a Proteja Brasil a gyermekek bántalmazása ellen lép fel. Segítségével azonnal lehet jelenteni a visszaéléseket, beleértve a gyermekmunkát is. Célja az is, hogy felhívja a nyilvánosság figyelmét: igenis létezik a probléma, és beszélni kell róla. Ramos ezt mondta a gyerekeknek a sportról: „Ez sokkal több, mint testmozgás, ez versengés valamiért, és amikor ti, gyerekek játszotok, egyszerűen csak gyakoroljátok azt a jogotokat, hogy gyermekek vagytok.”

Sulley Muntari ghánai labdarúgó mindenféle reklámot mellőzve bizonyított: engedélyt kért edzőjétől, hogy a vb ideje alatt ellátogathasson egy brazíliai nyomornegyedbe, ahol a köréje sereglő embereknek pénzt osztogatott. Rögtönzött gesztusa nyilván nem oldja meg a problémákat, de megmutatta, hogy létezik a nagylelkűség a közönnyel szemben.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .