Szép otthon

Fotó: Freestockphotos.biz

 

A Pécsi Egyházmegyei Karitász június 1-jén indította el a programot, és húsz családot vont be a munkába. A kezdeményezés célja, hogy a rászoruló családok saját erejük, energiájuk és idejük befektetésével törekedjenek otthonuk szebbé tételére, élet- és lakhatási körülményeik javítására.
A programban részt vevők olyan feladatokat kapnak, amelyekkel rendezettebbé tehetik az otthonukat. A munkát a karitász eszközökkel, illetve tanácsadással támogatja; a jelentkezők többek között lapátot, seprűt, kukát és festéket kapnak, s mindig csak az adott feladatok elvégzését követően jutnak újabb eszközökhöz. A hat hónapon át tartó program során a családok az egész lakókörnyezetüket szebbé, higiénikusabbá tehetik.
A Katolikus Karitász projektjei között már létezik az „Öngondoskodó családok” program, melynek keretében a rászorulók vető­magot, vetőburgonyát és dughagymát kapnak, illetve segítséget ahhoz, hogy maguk termeljék meg a családnak szükséges élelmiszer egy részét. A vetés, a növénygondozás végül meghozza az eredményt a rászorulók rendszeres, felelősséggel járó munkájának köszönhetően.
A „Szép otthon” programot szintén azzal a céllal indították el, hogy a családok maguk is tegyenek helyzetük fellendítéséért. A karitász cserébe eszközöket, módszereket, tanácsokat és segítséget ad, valamint helyes irányt mutat a rászorulóknak.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .