Szabó Ferenc jezsuita aranymisés

Sorjázva éveit, a történelem – történelmünk nehéz időszakait kell felhozni. Ő akkor is hazája, egyháza szolgálatában állt, amikor keresni kellett, miként lehet megmenteni az ország keresztény szellemiségét, hogyan lehet távlatokat nyitni az evangélium fényében.

Nem hezitált, nem késlekedett; Róma számára az európaiságot, a nemzeti elkötelezettséget jelentette rendjében, a következetességet a bölcs gondolkodásban, s jelenti ma is. Tudta/tudja: Krisztus keresztjének dicsősége a „mélypont ünnepélye”, s hogy egyetlen talentumot sem lehet elásni. A teológus, a költő, az esszéista így él benne. Naponta hálát ad az oltárszolgálatban. A magas rendű keresztény műveltséget terjeszti. Sokan ismerjük, lapunknak évtizedek óta cikkírója. Munkái példaértékűek, akár filozófiáról, akár irodalomról van szó. Több könyve „alapjegyzet” ebben az istenkereső században, nemegyszer hiánypótló. Fáradhatatlan munkásságát koszorúzza áldás, életét alkotó esztendőkkel gazdagítsa mindannyiunk Atyja, Teremtője.

Fotó: Kissimon

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .