Spányi Antal püspök ajándéka

Fotó: Pásztor Katalin, Lakata Pál

 

Fenyőfával ajándékozta meg a Szent Kristóf Ház fogyatékkal élő gondozottjait Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök és Smohay András, a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum igazgatója december 12-én.
A gondozottak számára nagy meglepetést okozott Spányi Antal látogatása. A sajátos ­érzékenységgel rendelkező lakók, valamint ­Magyar László intézményvezető és munkatársai szeretettel fogadták az ajándékozókat. A fenyőfa mellett a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum adventi foglalkozásain papírból és termésekből készült karácsonyfadíszeket adott át az intézmény lakóinak Pásztor Katalin muzeológus és Kis Emőke múzeumpedagógus. A rögtönzött ünnepségen a gondozottak karácsonyi verseket és énekeket adtak elő, valamint beszélgettek a főpásztorral.
A Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász fenntartásában működő Szent Kristóf Ház Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye és Lakóotthona olyan szociális és integrációs intézmény, amely hozzáférhető és színvonalas szolgáltatásokat nyújt lakóinak. A házban dolgozók arra törekszenek, hogy a fogyatékkal élők ne kényszerüljenek intézeti életre, hanem a közösségi életben élvezhessenek kellő biztonságot, szabadságot és függetlenséget.
Az intézményben dolgozók minden ünnepre nagy gonddal és türelemmel készítik fel a különleges igényű fiatalokat, akik örömmel vesznek részt a karácsonyi ajándékok készítésében és az ünnepi előadásokra való felkészülésben.

Forrás: Székesfehérvári Egyházmegye

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .