Rejtély marad az Emanuela Orlandi-ügy

Fotó: Vatican News

 

A 15 éves Emanuela Orlandit 1983. június 22-én látták utoljára, amikor távozott egy zeneóráról. Titokzatos eltűnése nyomán vad összeesküvés-elméletek keltek láb­ra, főleg a Vatikánnal kapcsolatban.
Az egykori német zarándokok vatikáni temetőjében lévő sírok felnyitását az eltűnt lány fivére, Pietro Orlandi kérte egy névtelen levél nyomán, amelynek írója azt állította, hogy a holttestet ott kell keresni, ahol az 1836-ban elhunyt Sophie von Hohenlohe hercegnő sírját díszítő márványangyal mutatja. Ferenc pápa személyes engedélye alapján a biztonság kedvéért nemcsak Sophie sírját bontották meg, hanem a közvetlenül mellette lévőt is, amelyben az 1840-ben elhalálozott Charlotte Friederike zu Mecklenburg hercegnő nyugszik, de egyik sírban sem találtak semmit, ami előbbre vihetné a nyomozást.
A törvényszéki orvos szakértők több ezer csontot vizsgáltak meg Giovanni Arcudi professzor vezetésével, de nem bukkantak új nyomra Emanuela Orlandi ügyében.
A sírok felnyitásakor két rejtett csontkamrát is találtak a szakemberek. Az ezekben föllelt csontokat az Orlandi családot képviselő szakértő jelenlétében vizsgálták át. A család ügyvédjének kérésére hetven csonttöredéket további laboratóriumi vizsgálatnak vetnek alá, jóllehet Arcudi professzor nem támogatta ezt a kérést, hiszen a tudósok véleménye szerint a sírokban csak olyan csontok voltak, amelyek a XIX. századból vagy még korábbról származnak – közölte Matteo Bruni vatikáni szóvivő.
Az Orlandi-rejtélyben eddig az összes nyom hamisnak bizonyult.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .