Pápai levél az Irgalmasság jubileumi szentéve küszöbén

Ferenc pápa szándéka szerint az Irgalmasság éve találkozás Istennel, az Atyával, akinek gyengédsége kézzel fogható, aki magához ölel és megbocsát, teljesen elfelejtve bűneinket. Ferenc pápa az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa elnökének írt, a szentévre megfogalmazott, Mennyi Atyáról szóló levelében a jelenkor súlyos problémái között említette az élet tisztelete tekintetében megváltozott viszonyokat.
Kitért arra, hogy az abortuszt sokan felszínesen kezelik, nincsenek tudatában annak a súlyos bűnnek és tragédiának, amit jelent. Mások vereségként élik meg, miután úgy érzik, nincs más kiút számukra. „Tisztában vagyok azzal, milyen nyomás késztette őket erre a döntésre. Tudom, hogy ez egy egzisztenciális és erkölcsi megpróbáltatás. Sok olyan nővel találkoztam, aki viseli ezen gyötrelmes és fájdalmas döntés sebét a szívében.” – írta a pápa.
Az Irgalmasság szentéve a Szeplőtelen fogantatás ünnepén kezdődik. A pápa levelében a papok belátására bízza a jubileumi év idején, hogy feloldozzák azokat, akik szívből megbánták, hogy elkövették az abortusz bűnét. Isten megbocsátását nem lehet megtagadni attól, aki bűnbánatot tanúsított, különösen, amikor tiszta szívvel járul a gyónás szentségéhez, hogy megbékéljen az Atyával. (zenit)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .