Pápai küldött Međugorjéban

Fotó: News.va

 

Ferenc pápa február 11-i keltezéssel Henryk Hosert, a Varsó–pragai egyházmegye főpásztorát különleges küldöttévé nevezte ki a međugorjei Mária-kegyhelyre.
A pápa különleges küldöttének missziója, hogy elmélyült ismereteket szerezzen a međugorjei Mária-kegyhely lelkipásztori helyzetéről, és főként azoknak a híveknek a lelkipásztori szükségleteiről, akik zarándoklatra érkeznek oda – áll a hivatalos vatikáni közleményben. A szentatya küldöttétől azt is elvárja, hogy ismeretei birtokában esetleges lelkipásztori kezdeményezéseket javasoljon a jövőre nézve. A küldetésnek ennélfogva kizárólagosan lelkipásztori jellege van. Henryk Hoser érsek továbbra is betölti eddigi hivatalát egyházmegyéje élén, és előreláthatólag idén nyáron végzi el a pápától rábízott feladatot.
Újságírói kérdésekre válaszolva Greg Burke, a Szentszék sajtóirodájának vezetője elmondta: a pápa međugorjei különleges küldöttévé kinevezett Henryk Hoser nem foglalkozik a Mária-jelenések kérdéskörével, hiszen az a Hittani Kongregáció hatáskörébe tartozik. Missziója a szentatya zarándokok iránti figyelmének a jele. A küldetés célja szorosan véve lelkipásztori jellegű, szó sincs hivatali kivizsgálásról. A Szentszék különleges küldötte munkája során kapcsolatban lesz a helyi püspökkel, a međugorjei plébánia gondját viselő ferences (OFM) testvérekkel és a helyi hívekkel.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .