Pápai kihallgatáson kérte meg barátnője kezét

Vasárnap a világ minden tájáról nyolcvan katolikus politikus – közöttük két magyar – érkezett a pápához a Vatikánba. Jelen volt közöttük Dario Ramirez emberi jogi aktivista is, aki 2014-ben arra kényszerült, hogy a Maduro-rezsim miatt elhagyja Venezuelát. A fiatalember a kihallgatás során a Szentatya elé járulhatott a barátnőjével, aki egyáltalán nem számított a váratlan fordulatra. Azt gondolta, a venezuelai helyzetről beszélnek majd a pápával, és a színházi társulatról, amelyet Dario azóta támogat, amióta elhagyta a hazáját. Fiatalokat segít ugyanis, hogy katolikus darabokat adjanak elő színtársulatukban. A Ferenc pápával való találkozás során valóban szó esett ezekről. A Szentatya biztosította a fiatal párt arról, hogy sokat imádkozik a venezuelaiakért, és minden tőle telhetőt megtesz az érdekükben. Ekkor azonban Dario Ferenc pápához fordult, és azt mondta: van még valami, amiről beszélni szeretne vele. Elmondta, hogy a mellette álló fiatal hölgy élete szerelme. Egy panamai templomban találkoztak másfél évvel ezelőtt, és most szeretné megkérni a kezét. Ekkor térdre ereszkedett, és a barátnőjéhez fordult. A pápa meglepetésében mosolyogva így szólt: „Ó, a pápa előtt!” Majd a lányra utalva hozzátette: „De ő nem válaszol.” Végül a lányhoz fordult: „Azt kérte tőled, hogy menj hozzá feleségül. Mit mondasz erre?” Maryangel igent mondott, amit a teremben jelen levők nagy üdvrivalgással és hatalmas tapssal fogadtak.
Christoph Schönborn bíboros, a Nemzetközi Katolikus Törvényhozók Hálózatának védnöke volt az, aki engedélyt adott Dariónak, hogy a pápa előtt kérje meg a barátnője kezét. A fiatal elmondása alapján a ceremóniamestereket nagyon meglepte az eset, ám végül mindenki örömmel fogadta. Dario panamai menekültútlevéllel érkezett Rómába. Barátai fizették a repülőjegyét, és miután egy ékszerkészítőnél némileg beletanult a szakmába, ő maga készítette el az eljegyzési gyűrűt. Jelenleg Panamában azért küzd, hogy mások is kaphassanak menekültvízumot, amelyre véleménye szerint nagy szükség van. Három éve mindenét hátrahagyva menekült el Venezuelából, és csodának tartja, hogy mindez sikerült. Nem térhet vissza a hazájába. Miután elhagyta szülőföldjét, nagyon elveszettnek érezte magát Panamában, ahol semmi mást nem tudott tenni, mint hogy a helyi templomban a fiatal színjátszó csoportot segítette. Boldog, hogy ilyen módon is szolgálhatja Istent és a hazáját a távolból. Egy jó barátja azt mondta neki: „Amikor a tehetségedet Isten szolgálatába állítod, az elképzelhetetlen is megtörténik.” „A legmerészebb álmaimban sem mertem volna gondolni, hogy meg­valósul ez a pápa előtti leánykérés” – nyilatkozta az amerikai katolikus lapnak Dario Ramirez.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .