Nem akárhogyan várják az erdélyi kispapok a Szentatyát

Fotó: Gyulafehérvári Papnevelő Intézet

 

A gyulafehérvári, az Isteni Bölcsességről elnevezett papnevelő intézet (Se­mi­narium Incarnatae Sapi­en­tiae) növendékei a videóban köszöntik Ferenc pápát. Van, aki egy-egy szót, gondolatot mond a Szentatyáról, és nekünk, olvasóknak is üzen. A katolikus egyházfő apostoli küldetését az egyik papnövendék találóan így fogalmazza meg: „Ferenc pápában az tetszik, hogy nem az irodai bőrszékek, hanem az utcák embere.” A kispapok meg­lepe­tés­vi­deó­jának legfőbb üzenete: derűs lélekkel, örömmel készülnek a Szentatya látogatására, világgá kiáltva: „Nagyon várunk, Ferenc pápa!”
A szemininaristák már korábban is kifejezték elkötelezettségüket. Miután az apostoli utat hivatalosan is megerősítették, vállalást tettek: minden szerdán a nap imáit, cselekedeteit, a reggeli közösségi szentmisét a Szentatya csíksomlyói látogatásáért ajánlják föl, hogy a találkozás valóban gyümölcsöző legyen egyházmegyéik számára.
Nagyböjtben a Készület című kiadványukban pedig a napi szentírási idézetekhez fűzött gondolatokkal segítették az olvasókat a húsvéti titok megünneplésére és a pápával való találkozásra.
A várakozás idejére az alábbi imádságot fogalmazták meg: „Szerető mennyei Atyánk, te választottad Ferenc pápát, hogy Szent Péter utódaként vezesse Anyaszentegyházunkat. Szentlelked kísérje találkozásunkat, hogy megerősítsen őseink hitében és erényeiben, bátorítson a kitartó reményben, megújítson az isteni és felebaráti szeretetben. Csíksomlyói Segítő Szűz Mária, könyörögj érettünk! Ámen.”

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .