Motoroztál már metropolitával?

Fotó: Szent Damján tábor Facebook-oldala

 

„Hordozzuk egymás terhét” – idén is a Galatákhoz írt levélből származó gondolat (6,2) a jelmondata a Szent Damján tábornak, amelyet a Vekeri-tó melletti Dorcas kempingben rendeznek meg.
A Görögkatolikus Papnevelő Intézet szervezésében létrejövő tábor – névadójához, az orvos Szent Damjánhoz hűen – az ingyenes és önkéntes segítségnyújtás helyszíne. A cél az, hogy felejthetetlen élményt adjanak a fogyatékossággal élőknek, és hogy egy hétre levegyék a családok válláról a gondozás terhét.
A szervezők a táborlakóknak minden napra színes, szórakoztató programmal készülnek, a szerdai nap pedig kifejezetten élménydúsra sikeredett. Délelőtt a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelem tűzoltói látogattak el a kempingbe fecskendős kocsikkal, hogy esőt varázsoljanak, délután pedig az elmaradhatatlan motorozás következett.
Idén minden eddiginél több, csaknem harminc motoros érkezett a kempingbe – volt, aki a Dunántúlról jött –, hogy felejthetetlen perceket szerezzen fogyatékossággal élő embertársának. A konvojt Kocsis Fülöp érsek-metropolita vezette; a főpásztor maga is motoroztatta a gondozottakat.
Idén is több mint száz fogyatékossággal élő és ugyanennyi segítő vesz részt a táborban, ami egy héten át a szeretet és az elfogadás szigete.
Az Egyház mindig szolgálni akar, és keresi, hol tud szolgálni. Ez olyan terület, ahol elkél mindenféle szolgálat, és az a nagyszerű az egészben, hogy a fiatalok, akik segíteni, szolgálni jönnek, közben hihetetlenül feltöltődnek – hangsúlyozta Kocsis Fülöp.
A fel-felzúgó motorok hangja aztán idővel elcsendesedett, hogy helyét a közös imádkozás vegye át: az érsek-metropolita vezetésével parakliszt végeztek a nap végén.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .