Mit vár az új évtől?

Az adventi várakozásra ”felelő” karácsony után pár nappal már tele vagyunk újabb várakozásokkal. Kezdődik egy új év − nem is nagyon biztató kilátásokkal. Annál fontosabb tisztáznunk: mit is várunk ettől az esztendőtől? − Ezzel a kérdéssel szólítottunk meg többeket az óesztendő utolsó napjaiban.

Arra figyelni, ami igazán fontos
Oberfrank Pál színművész

Az emberek többsége úgy tekint 2009-re, hogy „jó lenne megúszni, máris túllenni rajta”. Mindenféle nehézségekkel ijesztgetnek minket, én mégis megpróbálok derűlátóan hozzáállni ehhez az esztendőhöz. Nagyon sok jó ember van, jó szándékokkal és jó kezdeményezésekkel. Bízom benne, hogy ezek az erők egymásra találhatnak. Mindennek oka van, még ha sokszor úgy is érezzük: nem „igazságos”, ami éppen velünk történik. Talán át kell mennünk egy megtisztulási folyamaton, amelynek ez is a része, hiszen mindannyian felelősek vagyunk a jelenünkért és a jövőért.
Sok megbeszélnivalónk van. Szükség van a találkozásokra, hogy érezzük: nem vagyunk egyedül. Keresnünk kell egymást. Lehet, hogy le kell tennünk az autónkat, vissza kell fognunk a fogyasztást, de így talán több időt fordíthatunk lelki gazdagodásunkra, és jobban tudunk majd figyelni a lényegre, arra, ami igazán fontos.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .