Minden a családban kezdődik

Az idei tanév mottóját – „Minden a családban kezdődik” – középpontba állítva, prédikációjában Ternyák Csaba egri érsek rámutatott: mivel egyre több a sérült családban élő gyermek, ezért az iskolának fel kell vállalnia, hogy beszél a családi értékekről, és segíti a gyermekeket saját nemiségük, a családban később férfiként és nőként megélt szerepeik kibontakozásában. Ha a belső tartásunk megtörik, az identitásunk megroppan, nem tudjuk, hogy kik vagyunk, és kik szeretnénk lenni. Ha nem tudunk kitartani őseink hitében, akkor családjaink is, nemzeteink is rossz irányba haladnak – tette hozzá a főpásztor.
A gyermekeket igazán csak saját közegüket, otthoni körülményeiket látva lehet megismerni – hangsúlyozta Juhász Ferenc, a helyi Egyházmegyei Katolikus Iskolai Főhatóság elnöke, aki a Szent István Televízió kérdésére elmondta: nagy feladat és áldozat ez a pedagógusoktól, de fontos lenne a családlátogatásokat folytatni.
Jelenleg mintegy nyolcvan helyszínen ötven nevelési-oktatási intézmény működik a főegyházmegye fenntartásában. Az értekezleten előadásokat hallhattak, valamint a működésre vonatkozó szakmai, gazdasági és jogi útmutatást kaptak a résztvevők.

Forrás és fotó: Egri Főegyházmegye

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..