Milánó új főpásztora

Fotó: News.va

 

Ferenc pápa július 7-én elfogadta Angelo Scola bíboros lemondását a milánói érsekség éléről, és utódául kinevezte Mario Enrico Delpinit (képünkön jobbra), aki eddig a főegyházmegye segédpüspöke és általános helynöke volt. Az új főpásztort érseki rangra emelte a Szentatya.
Mario Enrico Delpini 2012 óta általános helynök, 2000-től hat éven át a milánói egyházmegyei szeminárium tanára és rektora volt. 2007-től Milánó segédpüspöke. Új feladatának teljesítéséhez együttműködést kért mindenkitől.
Milánó leendő főpásztora július 29-én tölti be 66. életévét. Több ízben kifejezte, hogy alkalmatlannak tartja magát a fel­adatra, amellyel Ferenc pápa megbízta őt.
A Scola bíborossal folytatott beszélgetése során Delpini érsek több kihívást is megemlített, amelyekkel neki magának és Milánónak is szembe kell néznie. Ezek közé tartozik a történelemben működő Isten közelségének mélyebb megélése, valamint a vallások közötti, illetve a társadalmon belüli együttműködés erősítése.
Angelo Scola bíboros hivatalosan szeptember 8-án vesz búcsút egyházmegyéjétől. Delpini érsek beiktatására szeptember 24-én kerül sor.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .