„Mesterségem címere…”

A lelki programból és játékos elemekből álló rendezvényen a szeged-csanádi egyházmegye több mint kétszáz fiatalja vett részt. Az egyházmegye védőszentje, Szent Gellért püspök ünnepe alkalmából tartják a már több évtizedes múltra visszatekintő ifjúsági találkozót, melynek idén a Dugonics András Piarista Gimnázium adott helyet. A programot – amelynek célja, hogy így is megjelenítse az egyház fiatalos, megújulásra kész, de erős hitből töltekező arcát – már hosszú évek óta a Katolikus Ifjúsági Alapítvány szervezi.
A találkozó ezúttal is Gyulay Endre nyugalmazott püspök napindító gondolataival kezdődött, majd az egész napos színes, mozgalmas rendezvény során a résztvevők a hivatáskeresés problémakörét járhatták körül. Szabó Katalin pályaválasztási tanácsadó előadásában beszélt a megfelelő önismeret jelentőségéről, amely megóv a téves pályaorientációtól, és segít a realitás talaján maradva dönteni. Felhívta a figyelmet a pályaismeretre is, vagyis tisztában kell lenni az adott szakma fő ismérveivel, képzési és fizikai-szellemi elvárásaival, illetve nélkülözhetetlennek nevezte a fiatalok munkaerő-piaci ismereteinek bővítését is, hogy ne olyan mesterséget tanuljanak, amire nincs szüksége a társadalomnak. „Válj azzá, akivé születtél!” – zárta előadását Szabó Katalin a Pálya! Futás! Program mottójával. Mesterségek játékos kipróbálásával a résztvevők bepillanthattak az adott foglalkozás „műhelytitkaiba” is. A találkozó záró szentmiséjében Kiss-Rigó László szeged- csanádi püspök arra biztatta a fiatalokat, hogy igyekezzenek megtalálni az Isten által nekik szánt utat, hiszen ez a földi boldogság kulcsa.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .