Megújult a Vitéz János német nemzetiségi katolikus iskola

Fotó: Infoesztergom.hu/Oxi

 

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Katolikus Iskolai Főhatósága 2016-ban vette át az iskola fenntartását a Pázmány Péter Katolikus Egyetemtől. Az intézmény lehetőséget nyújt a német nemzetiségi nyelv és kultúra ápolására, a keresztény értékekre épít, ugyanakkor nyitott a más vallású, felekezetű és a nem vallásos tanulók számára is. A nyolc évfolyamos iskolában négyszázkilenc gyermek tanul.
A 2017 júniusában megkezdett és most befejezett, háromszázmillió forintos beruházás kormánytámogatásból valósult meg. Felújították az iskolaszárnynak helyet adó csaknem háromezer-ötszáz négyzetméteres épületet. Új elektromos hálózatot építettek ki, megújultak a vízvezetékek és a fűtési rendszer, korszerűsítették az öltözőket és a mosdókat. Hőszigeteléssel látták el az épület homlokzatát, a tetőt, valamint a lábakon álló iskola alsó ártéri födémét, és új nyílászárókat építettek be.
A fenntartó ötvenmillió forintot nyert el a Magyar Kézilabda Szövetség pályázatán a tornaterem felújítására, a beruházást a közeljövőben kezdik meg.
Az átadóünnepségen részt vett Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára.
A megújult intézményt Snell György esztergom-budapesti segédpüspök áldotta meg.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .