Megújul a ház, újjáépül a közösség

A program konzorciumi összefogásban valósul meg, amelyben a veszprémi önkormányzat a főpályázó, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pedig a szakmai megvalósító. A cél a szegregált körülmények között élő családok felzárkóztatása, társadalmi beilleszkedésének elősegítése. A program látványos változásokat hoz majd a csaknem kétszáz ember otthonaként szolgáló épületben: játszóteret hoznak létre a gyerekeknek, szociális irodát, tanodát és fejlesztőszobát alakítanak ki a házban, és felújítják a közösségi teret is. A lakók segítséget kapnak szociális ügyeik intézéséhez, lehetőségük nyílik arra, hogy bekapcsolódhassanak különféle felnőttképzési programokba, és szakmát is tanulhatnak. A házban egészségügyi szűrővizsgálatokat szerveznek, odafigyelnek a gyerekek készségfejlesztésére, iskolai felzárkóztatására, és adott esetben a tehetséges tanulók képességeinek kibontakoztatására is.

A komplex program a Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2009-ben az épületben megkezdett integrációs programjának folytatását jelenti, a segítségnyújtás számos újabb formájával kibővülve.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .