Megszépült a pesti ferencesek temploma

A bíboros főpásztort Magyar Gergely provinciális és Hegedűs Kolos templomigazgató köszöntötte. A tartományfőnök annak a reményének adott hangot, hogy a hívek és a kerületi önkormányzat segítségével felújított templom nem pusztán öncélú szépítése az anyaszentegyháznak, hanem továbbra is útja a közösségteremtésnek és az Istenhez találásnak.

Erdő Péter bíboros válaszában örömmel beszélt arról, hogy a ferencesek nyolcszáz éves jubileuma alkalmából jöhetett el a templom megáldására. Ez azért fontos – mondta –, mert egy-egy ilyen áldás végső soron azoknak a javát szolgálja, akik „használják” a templomot, azaz imádkoznak a megszentelt és megáldott térben. Szent Ferenc karizmája – rendjén keresztül a mai napig – áldás az egyház számára. Szent Ferenc fiai Isten segítségével ezen a templomon keresztül is áldást hozhatnak országunknak, népünknek, a magyar egyháznak – fejezte be köszöntőjét Erdő Péter bíboros. Ezután került sor a megújult, megszépült templom megáldására, melynek pillanataiban sokaknak juthattak eszébe Hegedűs Kolos ünnepre invitáló sorai: a meghívón a Szent Ferencet nyolcszáz esztendővel ezelőtt szólító Jézus szavai voltak olvashatók: „Nem látod, hogy házam roskadozik? Menj, hozd rendbe kedvemért!”

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .