Meghalt Chiara Lubich

Mély megrendüléssel vettem hírét Chiara halálának hosszú és termékeny élete végén, melyet az elhagyott Jézus iránti fáradhatatlan szeretete jellemzett.” E szavakkal kezdődik XVI. Benedek pápa 14-én reggel érkezett távirata. „Az elválás fájdalmas pillanatában” a Szentatya szeretettel biztosítja lelki közelségéről „a családtagokat, a Chiara által alapított Fokoláre mozgalmat és mindazokat, akik nagyra becsülték a közösség iránti odaadását az egyházban, az ökumenikus párbeszéd terén és az összes nép közötti testvériségért”. A pápa hálát ad az Úrnak , hogy Chiara élete „tanúságtétel volt arról, hogy az egyházhoz és a pápához való teljes hűségben mindig hallgatott korunk emberének igényeire”. XVI. Benedek pápa kifejezte jókívánságát, hogy „akik megismerték és találkoztak vele, Isten Chiara tüzes missziós lelkülete által véghezvitt csodáit szemlélve, nyomában járjanak és élőn tartsák a karizmáját.

Március 18-án vettek végső búcsút Chiara Lubichtól Rómában, a Falakon kívüli Szent Pál-bazilikában. A szertartást Tarcisio Bertone bíboros államtitkár vezette. A Fokoláre mozgalom alapítójának holttestét Pocca di Papában, a mozgalom központjának kápolnájában helyezik örök nyugalomra. XVI. Benedek március 17-én reggel mutatott be szentmisét Chiara Lubichért.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .