Megelőzhető az újabb eladósodás

A programban pályázati jelentkezés után az EDF DÉMÁSZ szolgáltatási területén élő olyan családok vehetnek részt, amelyek korábban hátralékot halmoztak fel, és az áramszolgáltató már kikapcsolta őket a szolgáltatásból, vagy kikapcsolási értesítőt kaptak. A támogatás olyanokon is segíthet, akik még rendszeresen fizetik számlájukat, de szociális helyzetük miatt védendő fogyasztónak tekinthetők. A felhalmozott hátralékok rendezéséhez a fogyasztók felelős hozzáállása is szükséges, legalább ötven százalék saját erő mellé igényelhetnek támogatást tartozásaik kiegyenlítésére a Magyar Máltai Szeretetszolgálattól. A közös támogatási program kiemelt figyelmet fordít arra is, hogy a szolgáltatásból való kikapcsolás később is megelőzhető legyen, a támogatásban részesülők egy csoportját ezért életvezetési tanácsokkal segítik, és takarékos villamosenergia-felhasználásra is tanítják őket, az érintettek sorsát nyomon követik, hogy megelőzhető legyen az újabb eladósodás.

A pályázatra elektronikus úton, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat honlapján (www.maltai. hu) lehet jelentkezni. A szolgáltatásból már kikapcsolt, vagy internetkapcsolattal más okból nem rendelkező ügyfelek szociális intézmények, segélyszervezetek irodáiból is elküldhetik jelentkezésüket. A pályázaton nyertes fogyasztókkal márciustól szerződést köt a Máltai Szeretetszolgálat, majd az önrész befizetését követően a segélyszervezet kifizeti a tartozás fennmaradó részét. Hasonló programjainak tapasztalatai alapján a szeretetszolgálat tíz–tizenegyezer pályázóra számít.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .