Megalakult a missziós referatúra

A városban zajló ezernégyszáz program – amely mindegyikén ugyan nem vehettünk részt – csodálatosan megmutatta Egyházunk sokszínűségét. Nyilvánvalóvá vált az is, hogy az egyháznak szüksége van a városmisszió folytatására, felhasználva a felkészülés és a megvalósítás során szerzett tapasztalatokat. Ennek érdekében Erdő Péter bíboros a pasztorális szakterületen belül létrehozta a Missziós Referatúrát, amelynek munkáját a városmisszió koordinációját ellátó munkacsoport segíti. A referatúra arra buzdítja a plébániákat és közösségeket, hogy alakítsanak hasonló csoportokat, amelyek helyi szinten szerveznék meg a missziós munkát.

Referensként nagy lelkesedéssel folytatom a megkezdett munkát, amelynek a közeljövőben több eseménye is lesz. Idén pünkösdhétfőn – május 12-én – is várunk mindenkit Máriaremetére, hogy a karizmák ünnepén megosszuk élményeinket, tapasztalatainkat a városmisszióról, és beszélgessünk a közös folytatásról. Június 18-21. között ismét megrendezik a Soul-Gospel Fesztivált a Westend tetőteraszán hazai és külföldi előadókkal. Ebben az évben is rendezünk városmissziós napokat, szeptember 17-20. között. Most is várjuk, hogy a plébániák hasonló lelkesedéssel és kreativitással kapcsolódjanak be a programba. A plébániák missziós munkájának segítésére ismét képzést szervezünk május 16-18. között a Szent Adalbert Központban.

Jelentkezési határidő: 2008. április 30. Jelentkezés és részletes felvilágosítás: 1035 Budapest, Kórház u. 37. (tel.: 388-8982)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .