Mária titkai

A Szent Szűz három titkot bízott rájuk. Kettő a világháborúk eljöveteléről, illetve a katolikus egyházat keletről fenyegető veszélyről szólt. A harmadik egy látomás volt, amelynek középpontjában az ateizmusnak az egyház és a keresztények elleni harca állt, illetve szerepelt benne „egy pápa” elleni merénylet is. Júliusban a gyerekeknek látomásuk volt a pokolról.


A Szűz ekkor kérte tőlük először, hogy ajánlják fel Oroszországot az ő Szeplőtelen Szívének. Az utolsó jelenésnek, 1917. október 13-án, mintegy hetvenezer tanúja volt. Ekkor Mária azt mondta, ő a Rózsafüzér Királynője, és kérte a híveket, hogy építsenek kápolnát a tiszteletére. Ismét kérte Oroszország felajánlását Szeplőtelen Szívének. A jelenés végén mindenki láthatta a napcsodát.

A gyerekek közül kettő még fiatalon, Lúcia pedig hosszú kort megérve 2005-ben hunyt el. A jelenések helyén felépült templomot és a kegyhelyet évente körülbelül ötmillióan keresik fel, köztük sok magyar honfitársunk. A Szent István-kápolna és a kálvária külföldön élő magyarok adakozásából épült.

II. János Pál pápa Ferencet és Jácintát 2000-ben boldoggá avatta. Lúcia boldoggáavatási ügye folyamatban van.

Kedves Olvasóink! E heti lapszámunkhoz mellékeltük a Fatimai Szűz szobrának nagyméretű (A/4-es formátum) képét.

A kép hátoldalán Boldog II. János Pál pápa felajánló imádsága olvasható.

Fogadják szeretettel az Új Ember ajándékát!

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .