Mária Rádió

A Sziklatemplomban Remete Szent Pál ünnepén megtartott szertartáson a pálos atyák, a rádió egyházi és világi vezetői, munkatársai, valamint önkéntes segítői mellett a rendszeres hallgatók, támogatók, szimpatizánsok is részt vettek.
Erdő Péter bíboros, esztergom–budapesti érsek szentbeszédében a katolikus rádiózás egyre jelentősebb küldetéséről, feladatáról beszélt. Gazdasági, kulturális és értékválsággal terhelt világunkban üdítő jelenség, „ha egy katolikus rádió közvetlenül és világosan szól a hitről, ha imádságot, liturgiát, szentírási gondolatokat közvetít. Lélekben imádkozni nagy keresztény szerzők szerint annyit jelent, mint a Szentlélek által sugalmazott szavakkal imádkozni. Márpedig a Biblia szavai, a zsoltárok szavai ilyen beszédek. Óriási dolog, ha valaki otthonainkba hozza azt a nemes, imádkozó emberi magatartást, amiért az első szerzetesek és remeték küzdöttek a sivatag magányában” – hangsúlyozta a bíboros.

Remete Szent Pál ünnepein a középkorban a pálos atyák mindig megáldották a gyermekeket. Ezt a hagyományt idézte fel a mise végén a bíboros a befejező áldás után, amikor a hazáért, a családokért, a pálos rendért és a kicsinyekért imádkozott.
Fotó: Cser István

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .