Magyar romák zarándoklata az Örök Városba

Most, tíz évvel az emlékezetes találkozás után a magyarországi cigányság képviselői újra elzarándokolnak Szent Péter sírjához, és felkeresik Ferenc pápát is. Megköszönik a tíz évvel ezelőtti találkozást, kifejezik hűségüket Krisztus és egyháza iránt, és tolmácsolják örömüket a szentatyának, amiért 2016-ban – reményeink szerint – Magyarországon is üdvözölhetjük őt.

Az esemény fővédnökei Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Székely János püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Romapasztorációs Bizottságának elnöke. A zarándoklat november 3-án, 19.30 órakor ünnepi szentmisével kezdődik a budapesti Szent István-bazilikában. A szertartásra nagy szeretettel várjuk mindazokat is, akik nem tudnak részt venni a zarándoklaton, de szeretnének imádkozni annak sikeréért, valamint azért, hogy Isten áldása segítsen bennünket, romákat és nem romákat, hogy testvérként, egymást tisztelve és segítve élhessünk közös hazánkban.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .