Magyar egyházi delegáció tárgyalt a Vatikánban

„Az Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottsága előtt a magyar delegáció ma délután beszámolt a budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeiről. Először Marini érsek úr (Piero Marini érsek, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottságának elnöke – a szerk.) mutatta be a pápai bizottság ez évi munkáját, majd a teológiai dokumentumtervezet, amelyet nemrégen nyújtottunk be a Szentszékhez, megvitatása következett. E tervezet egyes megállapításaihoz, egyáltalán a teológiai gondolatmenetéhez és szerkesztéséhez szóltak hozzá a jelenlévők. Rendkívül tartalmas útmutatásokat kaptunk – lelkipásztori és teológiai szempontból egyaránt. A teológiai vitát követően Fábry Kornél atya bemutatta az ez évben végzett munkánkat, tehát az előkészületek összes külső és belső lépéseit: a missziós kereszt útját; azt a pasztorális programot, amit eddig végrehajtottunk; a jövő évre szóló pasztorális programfüzetet; azokat a kezdeményezéseket, szentségimádásokat és más lépéseket, amelyeket már elkezdtünk, illetve amelyekkel kapcsolatban a nemzetközi együttműködést is kérjük. Bátorítást kaptunk a munkánkhoz.
Ősszel Rómában lesz a teljes plenáris ülés, ami azt jelenti, hogy az összes ország püspöki kara elküldi majd a maga megbízottját az eucharisztikus kongresszusra. Ezen a római tanácskozáson már a világszintű előkészület és szervezés is a figyelem középpontjába fog kerülni, és fogad majd bennünket a Szentatya is, akinek beszámolunk az előkészületekről.”

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .