Lelki élménytábor

A délelőtt mindig a lelkieké. A napi evangélium felolvasását a lelkivezető atya gondolatai követik. A gyerekek ezután egyénileg gondolják át az örömhírt, majd kis csoportokban osztják meg egymással, hogy mit sugallt szívükbe a Jóisten. Aztán jönnek a nemritkán másfél órás szentmisék, amelyek nem a pap prédikációja miatt ilyen hosszúak, hanem mert itt a gyermekek prédikálhatnak. Tíz-tizenkét gyermek is elmondja a közösség előtt gondolatait egy-egy alkalommal, és ez így megy mindennap. Még a hosszú mise után sem mondja senki, hogy unalmas volt, mert a gyermekek sokat tanulnak egymástól. Ezt tapasztalhatják meg a szülők is, akik részt vesznek az imatábor záró szentmiséjén.

Délután jön a kikapcsolódás sportversenyek, strandolás, akadályverseny, kézműves foglalkozások s más szórakoztató feladatok formájában. Az este változatos. A tapasztalatok szerint az esti szentségimádást ugyanúgy szeretik a gyerekek, mint a csillagfényes túrázást. Valójában tehát ez is élménytábor, amelyben megtapasztalható, hogy Isten minden foglalkozásunkban és szórakozásunkban, még a szünidőben is velünk van.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..