Lélektől lélekig az angyalföldi plébánián

Róbert atya körbevezet minket a templomban, melyet Molnár-C. Pál alkotásai díszítenek. A szárnyasoltáron Szent László életéből vett jelenetek láthatók, például a leányrabló kun üldözése, a Salamon elleni háború, a váradi püspökség megalapítása, vagy a keresztes háborúba induló csapatok. A neogótikus templomot 1929ben Serédi Jusztinián hercegprímás szentelte fel.


A bíborosi vizitációval egybekötve bérmálás is volt; az ifjúsági és a felnőttcsoport tagjai közül körülbelül harmincan részesültek a szentségben. A faliújságon láthatóak a róluk készült fotók. Kérik az egyházközség összes tagját, hogy imáikban hordozzák őket. Róbert atya elmondása szerint a faliújság egy olyan fórum, amely segíti a hívek közötti aktív kapcsolat kialakulását. A plébániának honlapja is van, amely szépen működik, folyamatosan frissül, hála a fiatal káplán munkájának. A plébános segítői közt sok a fiatal, akik szívesen tesznek azért, hogy az egyházközségi élet gyümölcsöző és élő legyen.

 

„Egy kis faluban talán sok szempontból könnyebb a plébános munkája. Angyalföldön húszezer embert kellene ismerni. Ez egy egészen másfajta lelkipásztori stílus, mint a Városmajorban, ahol tizenöt évig szolgáltam. Azt vallom, hogy meg kell találni a lélektől lélekig vezető utat. Itt minden egyes gyerekért meg kell küzdenünk, minden hívőt egyénileg kell megszólítanunk” – foglalta össze angyalföldi tapasztalatait Hajnal Róbert plébános.

 Fotó: Kissimon

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .