A Lehel téri templom október 1-jétől egész nap nyitva

A Lehel téri plébánia az elmúlt évben Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő egyházközségévé nőtte ki magát. Az elsőáldozó gyermekek száma megnégyszereződött, a bérmálkozó fiatalok pedig tavasszal háromszor annyian voltak, mint az elmúlt időszakban. Az eddigi hat vasárnapi szentmise mellett – a nagy igényre való tekintettel – szeptember közepe óta egy hetedik, könnyűzenei szolgálattal kísért liturgiát is bevezettek. Ez a 19.30 órakor kezdődő szentmise igen népszerű a fiatalok körében. Már az első alkalommal is több mint százötvenen gyűltek össze erre a szertartásra, és minden vasárnap egyre nő a résztvevők száma.
A Lehel téri templom igen forgalmas helyen található, ezért napközben sokan betérnek ide imádkozni, elcsendesedni, vagy egyszerűen csak megpihenni, nézelődni. A templom korábban kizárólag a szentmisék ideje alatt volt látogatható, ám ez október 1-jétől megváltozott. Az istenháza egész nap várja a betérőket. Ez azért is fontos, mert a Budapesti Közlekedési Központ a tervek szerint november közepén megkezdi az M3-as metró felújítási munkálatait, és éppen a Lehel téri templom mellett biztosít majd átszállási lehetőséget a metró és a pótlóbuszok között, így naponta több százezer ember fog elhaladni erre. A templom kapui nyitva állnak majd a tömegközlekedéssel utazók előtt is, akik akár rossz időjárás vagy egy-egy üzemzavar esetén is megpihenhetnek itt, erőt gyűjthetnek a templom padjaiban, és lelkileg feltöltődve folytathatják majd útjukat.
A Lehel téri templomban vasárnaponként Ruppert József piarista szerzetes, Monostori László plébániai kormányzó, Fábry Kornél, a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus általános titkára, lazarista szerzetesek és Lakatos Bence káplán prédikációi hallhatók.

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .