Legyenek a remény hírnökei!

Az újságírói hivatás megbecsülésének jeléül a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2001-től minden évben ösztöndíjjal támogatja a világi média egy-egy munkatársát a keresztény értékrend szakmailag megalapozott és hiteles képviseletéért.

Amint arról már beszámoltunk, az idei esztendőben az elektronikus médiában dolgozók közül Diós Judit, a Magyar Rádió, az írott sajtó kategóriájában pedig Kacsoh Dániel, a Magyar Hírlap munkatársa kapta az elismerést. Az ösztöndíj ünnepélyes átadásakor köszöntőjében Erdő Péter bíboros és Mohos Gábor, az MKPK titkára is a remény fontosságáról szóltak. Mint mondták, az újságíró észrevétlenül is hat az olvasóra, a hallgatóra, a nézőre. Az éter hullámain elhangzottak vagy az újságban leírtak következményei időnként beláthatatlanok – mondta Mohos Gábor. Szólt arról is, hogy a gazdasági válságról manapság sok szó esik, de látnunk kell, hogy emellett a világban erkölcsi válság is van: sokszor nemcsak a kimondott szónak, de a leírt szerződésnek sincs hitele. Az emberek pedig szeretnének hiteles embereket látni. Hiteles emberek adhatják mások számára a reményt. Erdő Péter bíboros szólt a Pázmány Péter Katolikus Egyetem kommunikációs szakának alapításakor felmerült félelmeiről, amikor attól tartott, hogy a kommunikációt tanító emberek belterjesen, csak a saját környezetükből választják majd ki az utánpótlást. Ma már látható, hogy az emberekben, a családokban olyan belső erők találkoznak, melyek a megújulást, a friss lendületet biztosítják a szak hallgatóinak, oktatóinak. Köszöntője végén Erdő Péter ismét kiemelte a remény fontosságát – mint mondta: a társadalomnak ma rendkívül nagy szüksége van rá. A keresztény értékeket továbbadó média pedig hitelesen közvetítheti azt. A bíboros a díjazottaktól és minden jóakaratú, a médiában dolgozó embertől a remény közvetítését, továbbadását kérte.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .