„Legyen befogadó és sosem kirekesztő”

Az ünnepélyes megnyitón Kondé Lajos meghirdette a szeged-belvárosi plébánia nagyszabású, Családpont elnevezésű programját, mely a család éve jegyében mintegy harminc eseményt foglal magában. A zömmel a Katolikus Házban zajló programok a boldogság témájáról szólnak, évszakonként váltakozva a boldogság ízéről, útjáról, helyéről és színéről. Filmvetítéssel, hangversennyel, előadásokkal, interaktív programokkal és sok más érdekességgel várják az érdeklődőket (további tájékoztatás: http://www.csaladpont.hu/).

Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a megnyitón méltatta a Katolikus Házhoz kapcsolódó közösségépítő tevékenységet. Beszédében kiemelte: szemben azzal, hogy korábban bizonyos körök a családot szinte szitokszóvá próbálták degradálni, a család meghatározó fontosságú a társadalomban, s nekünk feladatunk erősíteni ezt a közösséget. Felszólított, hogy a Katolikus Ház mindig befogadó és sohasem kirekesztő legyen, sok erőt kívánva a példaértékű tervek megvalósításához.

BK  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..