Köztes átmenetek

Ám e végzetes kapcsolat jellege, időtartama már nagyban múlik a nevelőkön. Ezt hangsúlyozta Germánné dr. Vastag Györgyi, a Fővárosi Közgyűlés Oktatási és Ifjúságpolitikai Bizottságának elnöke, amikor október 20-án a XVIII. kerületi Aga Gyermekotthonban megnyitotta a Köztes átmenetek – a drogról című kiállítást. Mint Hay Éva, a kiállítást létrehozó Köztes Átmenetek Kht. ügyvezetője elmondta, a 2000-től máig több mint 60 magyarországi és határon túli várost megjárt kiállítás bebizonyította, hogy kitüntetett szerepe van a drogprevenciós programok között.

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium, a Fővárosi Közgyűlés Oktatási és Ifjúságpolitikai Bizottsága és az Agapé Osztozó Szeretet Alapítvány által támogatott, témájában és eszközeiben rendhagyó projekt szervezői nem győzik hangsúlyozni az elsődleges megelőzés legfontosabb színtere, a család szerepének fontosságát. Hiszen a család „működési zavara”, a szeretet hiánya vezet el a droghoz, ezt próbálja kábítószerrel pótolni a gyermek.

Ezért a kiállítás megtekintését elsősorban a 14 évnél idősebb – nem rendszeres drogfogyasztó, de veszélyeztetett – fiataloknak és a velük foglalkozó felnőtteknek, szülőknek, pedagógusoknak, szakembereknek ajánlják. A 150 négyzetméteres kiállításon a kht. szakemberei kalauzolnak, interaktív párbeszédben tárják fel a problémát, alkalmazkodva a látogatók korához, érdeklődéséhez, érintettségéhez, intellektusához. A másfél- két órás vezetés alatt átélhetővé válik a „drogkarrier”. A fő cél az, hogy a szerek kipróbálása minél később, sőt lehetőleg egyáltalán ne történjék meg.

A kiállítás november 14-ig díjtalanul tekinthető meg, keddtől szombatig 10-18 óra között. A gyermekotthon címe: 1186 Budapest, Tövishát u. 2/A

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .