„Kötelességem gyarapítani is a hazát”

Az érsek a napokban ünnepélyesen átadta Navracsics Tibor miniszterelnök- helyettesnek az alapnak szóló pénz – kétmillió forint – befizetéséről szóló utalványt Veszprémben. A Szent Ferenc Egyházmegyei Papi Otthonban rendezett találkozón Szendi József egy kötettel is megajándékozta a miniszterelnök-helyettest, valamint arra kérte, egy-egy példányt juttasson el a köztársasági elnöknek és a miniszterelnöknek is. A Számvetés című könyv az érsek visszaemlékezéseit tartalmazza papi életútjára a kommunista diktatúra és az 1989-es fordulat idején.

A magyar államot hihetetlen adósságcsapdába juttatták az előző kormányok, s ezen a szerencsétlen helyzeten szándékozott enyhíteni felajánlásával – fogalmazott az érsek. Majd hozzátette: miután magas kitüntetést kapott idén az államtól – a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjét –, úgy érezte, neki is adnia kell valamit. „Ha kaptam valamit, akkor úgy érzem, kötelességem gyarapítani is a hazát” – mondta.

Navracsics Tibor az állam nevében köszönetét fejezte ki, ugyanakkor hangsúlyozta: Bár még csak rövid ideje létezik az államadósság elleni alap, jellemző módon mégis azok támadják leginkább ezt a nemes kezdeményezést, akik előidézték magát az államadósságot, és azok fizetnek be az alapba, akik nem tehetnek erről az adósságról.

 

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .