Könyvespolcra: Igazságosság és életvédelem

A könyvből alaposan megismerhetők az igazságosság különböző vonatkozásai, továbbá az emberi élet védelme, illetve ezzel kapcsolatosan az utóbbi néhány évben megvalósuló állami szabályozás és alkotmánybírósági gyakorlat, amely igencsak érinti az emberi méltóságot, az élet- és családvédelmet (művi meddővé tétel, az emberi reprodukcióra irányuló különleges eljárások). Szerepel a könyvben a szexuális irányultság szerinti „különbségtétel” témaköre, ezen utóbbival összefüggésben az ifjúság egészséges erkölcsi fejlődésének mint társadalmi értéknek a védelme. A mű legterjedelmesebb része igen részletesen és alaposan bemutatja azt a folyamatot, amely a házasság, a család és az élettársi kapcsolatok állami szabályozása tárgyában zajlik. Hámori Antal nagy felkészültséggel, meggyőzően érvel az emberi élet és méltóság, az egy férfi és egy nő házasságán alapuló család fokozottabb tisztelete, védelme és támogatása érdekében, remélve, hogy műve nagymértékben segítségül szolgálhat mind a jogalkotás és jogalkalmazás, mind pedig az élet egyéb szféráiban.

(Hámori Antal: Igazságosság, emberi méltóság, szabadság és felelősség, élet- és családvédelem – AXOL Print Nyomdaipari és Kiadó Kft.)

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .