Kettős alakítás

Szerintem a siker másik kulcsa a színészek (illetve, mint látni fogjuk, színész) alakításában keresendő. Két világsztár – Sandra Bullock és George Clooney – játszik benne. Persze tudom, hogy igen sok olyan filmet láthattunk már, ahol a csillagok csak halványan pislákoltak, ha ki nem hunytak a végére.

Talán nem árulok el azzal nagy titkot annak sem, aki még nem nézte meg a filmet, hogy nagy részében egyetlen szereplőt láthatunk. Bullock Dr. Ryan Stone kutató űrhajóst személyesíti meg, egészen kiválóan. Mivel Clooney-nak kevesebb jutott, így neki kell a hátán vinnie az egész produkciót. És el is viszi. A nézőnek egy másodpercig sincs az az érzése, hogy nem valóságos mindaz, amit lát. Ennél többet pedig egy színészi alakításról nemigen lehet mondani.


Sandra Bullockkal a mozinézők egy másik filmben is találkozhattak az elmúlt hónapokban. Paul Feig Női szervek című filmszerűségében egy FBI ügynököt igyekszik megformálni. Sikertelenül. A csapnivaló alakításra az sem lehet mentség, hogy a Szívek szállodájából ismert Melissa McCarthy is rosszul játszik, mint ahogy az sem, hogy a film történetének bárgyúságára nehezen lehet szavakat találni.

Furcsa, de 2010-ben már láthattunk ilyet. Bullock ebben az évben A szív bajnokaiban nyújtott alakításáért Oscar-díjat, az Ő a megoldás (All About Steve) című filmért Arany Málna díjat kapott. Ez utóbbival minden évben a legrosszabb színészt tüntetik ki. Nincs kizárva, hogy jövőre valami hasonlóval fogunk találkozni. Csak tudnám, hogy miként képes valaki egymás után – vagy „egyszerre” – ilyen különböző teljesítményre?

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .