„Keresztelkednek” a Gável testvérek

Gável András énekes adott választ az együttes névváltozásának okait firtató kérdésünkre. Az elmúlt egy évben ünnepeltük a mögöttünk hagyott egy évtizedes művészi tevékenységünket, amely leginkább a zenei evangelizációban öltött testet. Az ünneplés során emlékeztünk, és önmagunkban is sorba rendeztük szolgálatunk értékeit. Megláttuk azt is, amin szükséges változtatni. A kérdés az volt: merre és hogyan tovább? Az új irány, az önmagunkkal és küldetésünkkel való igaz szembenézés volt. Talán misztikusan hangzik, de maga Jézus üzent nekünk egy kedves személyen keresztül. Tudtunkra adta, hogy Jézusnak fontos és kedves, amit teszünk, de csak akkor tud teljes mértékben mellénk állni, ha mi is elhagyunk a munkánkból minden kompromisszumot, minden megalkuvást. Ha le tudunk mondani a saját akaratunkról, és igennel felelünk az ő szeretetére mindannyian. Ez a lemondás egészen az eddig ismert zenekari nevünk elhagyásáig terjedt. Legkedvesebb zenésztársainkkal kellett felfüggesztenünk az együtt zenélést, mert ők is látták, hogy itt valami többről van szó, amit bár nem értenek még, de tiszteletben tartják. Hosszú ideig az Úr nem küldött új embereket, csak koncerteket. Jézus soha nem engedte, hogy szégyen érjen minket: mindig úgy voltunk jelen, ahogy éppen kellett. Az utóbbi hetekben a csapatot is kezdi újraépíteni, életüket Istennek odaszánó zenészekkel.

Testvérek, Gável Testvérek, Eucharist. Van magyarázat arra, hogy miért éppen ez az új név? Nem volt egyszerű rátalálni, de még nehezebb volt lemondani a saját eddigi nevünkről. Idővel tisztult a kép: olyan választásra van szükség, amely egyértelműen a lényeget fejezi ki, és Jézusra utal. Az Eucharisztia éppen ilyen szó. Jézus egyszerűen és mindent odaadóan van benne jelen. Ráadásul a hitünk szent titka, amelyről tanúságot akarunk tenni a dalainkban is. Nem utolsósorban pedig hálaadás. Ez pedig azért fontos jelentéstartalom, mert életünket teljesen Istennek ajándékozva tudjuk őt dicsőíteni. Egyszerűen mindent adunk annak, akitől mindent kaptunk. Jézus ezt az Atyának való, feltétlen odaadását jeleníti meg minden szentmisében helyettünk is. Mi ehhez akartunk kapcsolódni. Ezért lett a nevünk: Eucharist.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .