Kerékpárral az El Caminón

Szivós Márton útnak indul (Fotó: Facebook)

 

Két Marci, egy cél a kezdeményezésük neve, amelynek során a fiúk minden egyes megtett kilométerüket az alapítvány javára ajánlják fel. A kilométerek megvásárlásával augusztus 31-ig bárki támogathatja az Őrzőket. Az adományokat a klinika egy korszerű betegfigyelő rendszer kiépítésére szeretné fordítani, hogy a hematológiai és onkológiai osztályon a kritikus állapotban lévő gyermekekről még szakszerűbben gondoskodhassanak. Cégek kilométerenként ötezer, magánszemélyek pedig ezer forinttal segíthetik a gyermekekért tekerő vízilabdázókat, de egy személy akár több kilométert is vásárolhat. A cél mintegy hárommillió forint összegyűjtése. Az ötlet még 2011-ben fogalmazódott meg a fiúk fejében.

Tóth Márton Santiago de Compostelában
Tóth Márton Santiago de Compostelában

Pamplonából indulva Tóth Marci július 13-án kezdte meg a zarándokutat, és mindössze kilenc nap alatt ért célba. Szivós Marci pedig a kazanyi vizes világbajnokságot követően, augusztus 13-án indult neki a közel nyolcszáz kilométernek. Ő még úton van. A fiúk nemcsak önmaguknak szeretnének bizonyítani az El Caminóval, hanem – ahogy ők mondják – a legfontosabb értékért, a gyermekek életéért tekernek, és persze maguk is szeretnének kapni valamit a lélek toronyugrásának is nevezett zarándoklattól.
Most Ön is segíthet zarándokló vízilabdázóinknak és velük együtt a beteg gyermekeknek. Hozzájárulását az alábbi bankszámlaszámra küldheti el: OTP 11709002-20065829. Kérjük, a közlemény rovatba írja be: El Camino. De az Őrzők online vonalát is használhatja: www.adhat.hu/niok/online-do­na­ti­on/­12­6633.
A megjegyzésben itt is feltüntetendő: El Camino.
Felajánlásaikat a fiúk, az alapítvány és a gyermekek nevében is köszönjük. Marciék a későbbiekben lapunknak is beszámolnak az El Camino során szerzett élményeikről.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .