Kárpátalján is segít a karitász

Fotó: Csapó

 

A segélyszervezet a határon túli magyar településeken is támogatást nyújt a diákoknak. Augusztus 26-án Nagyszőlősön százötven kisdiák számára biztosított iskolatáskát, és több családnak Écsy Gábor, a szervezet országos igazgatója adta át az adományt. Emellett a karitász bébiételt és tápszert is vitt a kisgyermekes családoknak.
A kárpátaljai családok nagy részének a mindennapi megélhetés is gondot jelent. A fizetések átlagosan még mindig húszezer forint alatt vannak. Iskolakezdéskor az alapvető tanszerek beszerezésére sok helyen már nem jut pénz, így a gyermekek nemegyszer megfelelő taneszközök nélkül indulnak iskolába.

A Katolikus Karitász a nagyszőlősi helyi karitásszal együttműködve juttatja el az adományokat a családoknak.
A szervezet az elkövetkező napokban további adományosztásokkal segíti az iskolakezdést hazánkban és a határon túl egyaránt.

Csatlakozzon Ön is az segélyakcióhoz! Hívja a 1356-os adományvonalat, így hívásonként 500 forinttal támogatja a rászoruló diákokat! Banki átutalással is támogathatja a Karitász programját! Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .