„Karolj fel egy papot!”

Tudjuk, hogy a papnak milyen nagy szüksége van arra, hogy a hívek szeretetét megtapasztalhassa. Ő is ebben a világban él, sok küzdelem, megpróbáltatás és kísértés közepette. Mindennapi imánk vigaszt és erőt adhat neki hivatásában. Ezzel tudjuk megmutatni neki, hogy az Isten általunk is szereti őt; az Egyház által a papoknak szentelt évben ez lehet a legnagyobb ajándék, amit adhatunk.
Szeretettel várjuk a híradásokat imacsoportok megalakulásáról, vállalásaikról, hogy láthassuk: milyen fogadtatásra tudott találni a Karolj fel egy papot! missziós imamozgalom felhívása. A Pápai Missziós Művek (PMM) egyik ágazata a Missziós Unió, melyet boldog Paolo Manna alapított 1916-ban. Paolo Manna számára nem létezett különbség »missziós hivatás« és papi vagy keresztény hivatás között; mottója: „Mindenki misszionárius!” A Missziós Unió mai elsődleges célkitűzései közül talán a legfontosabb, hogy elősegítse a keresztény egységet, hogy „tökéletesen egy legyenek, hogy megismerje a világ, hogy te küldtél engem …” (Jn 17,23). II. János Pál a Redemptoris missio kezdetű enciklikájában így ír: „Az Egyház természeténél fogva missziós jellegű”. A mai, látható egyházban Szent Péter és az apostolok utódai a hívekkel együtt folytatják ezt a feladatot. Így természetes, hogy mi mindnyájan – hívek és papok – utunkat egymás kezét fogva kell járnunk, küldetésünket egymást segítve kell folytatnunk.

A Pápai Missziós Művek különös feladatának tartom, hogy felhívjam a hívek figyelmét erre a „lelki kampányra”, és kérjem, hogy minél többen csatlakozzanak ehhez az imamozgalomhoz, támogassák papjaikat, lelki vezetőiket és a szerzeteseket.

a szerző a PMM igazgatója  

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .