A karitász háza Győrben

Fotó: Paksa Balázs

 

Az ünnepség elején Szabó György egyházmegyei karitászigazgató köszöntötte az egybegyűlteket, majd a megyés püspök megáldotta az újonnan kialakított lelkiszobát, irodát, foglalkoztatótermet és parkolót.
A közös imádságot követően Szabó György röviden felidézte az épület felújítása előtti nehéz időszakot, és köszönetet mondott a munkájáért Dávid Ferenc fővállalkozó-kivitelezőnek, Simon Beatrix tervezőnek, Sárközi Andor villanyszerelőnek, Király Péternek, az öttevényi önkéntes karitászcsoport vezetőjének, a bejárat előtti parkoló burkolatkészítőinek, a víz- és csatornaművek szerelőinek, Borsfai Lászlónak, a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézet és Gyermekotthon igazgatójának; Bedekovics Gyulának, Fehér Kálmán kapuszerelőnek, Horváth Kálmánné önkéntesnek, valamint Tuczainé Régvári Mariettának, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász vezetőjének.
A pályázatot kiíró minisztérium nevében Deák Imre, az Emmi Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának kabinetfőnöke köszöntötte az egybegyűlteket. A közismert mondást idézte: Ahol a szükség, ott a segítség, s arról beszélt, hogy a Magyar Katolikus Karitász olyan híd szerepét tölti be, amelyen keresztül sokak önkéntes munkájának köszönhetően odatalálhat a segítség azokhoz, akik szükséget szenvednek. A minisztérium ezért örömmel nyújtott 1,1 millió forint összegű támogatást az egyházmegyei karitászközpont felújítására. A kabinetfőnök gratulált az elvégzett munkához, és további szolgálatra biztatta a jelenlévőket.
Az ünnepség a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézet és Gyermekotthon lakóinak zenés-táncos műsorával zárult, majd a vendégeknek lehetőségük nyílt az épület bejárására.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .