Jövőnk a nyomor…?

A József nádor téren tartott sajtótájékoztató címe Annyi már biztos, hogy zsákutca volt.
A sajtó képviselői előtt a nagycsaládosok képviseletében a NOE elnöke kifejtette, hogy a gyes és a gyed rendszerének átalakítása rövid és hosszú távú problémákat vet fel.

A civil szervezet vezetője szerint rövidesen nőni fog a hajléktalan családok, így a hajléktalan gyerekek száma is, akiket a már eddig is zsúfolt állami intézményekben kell majd elhelyezni. A most meghozott intézkedések hosszabb időszakban csökkenteni fogják a születések számát. Az állami gondozott gyermekek jóval nagyobb költséget jelentenek, mint amennyi a családok támogatása volna. A kevesebb gyermek pedig azt jelenti, hogy egyre több idős embert egyre kevesebb fiatalnak kell majd eltartania. Arra is figyelmeztetett, hogy már most kevés a bölcsőde és az óvoda a gyermekek számára, az anyák visszaküldése a munkahelyre pedig tovább növeli azt a gondot, hogy jelenleg is kevés az állások száma, vagyis nagy a munkanélküliség.

Szabó Endre arra is felhívta a figyelmet, hogy a családi pótlék adóalapba való beszámítása (azaz megadóztatása) több családot fog a nyomorba taszítani, ezenkívül erkölcstelen, mert bünteti a több gyermeket vállaló szülőket. Mint a sajtótájékoztató végén mondta: a kormány intézkedései átgondolatlanok, negatívan határoznak meg sorsokat, a családosok érdekei ellen hatnak.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .