„Jobb velünk a világ”

A világon egyedülálló összefogást a Nemadomfel együttes kezdeményezésére fogyatékos emberek szervezték egészséges társaik támogatására. Az értelmi sérült tagokból álló zenekar mellett híres hazai sztárok, sportolók, de amerikai testépítő világbajnokok is felléptek a pódiumra, hogy egy-egy dal előadásával, életpályájuk bemutatásával tegyenek hitet a szeretet erejéről, a nehézségek ellenére is „szépséges életről”.

A koncerten Böjte Csaba, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője nemes gesztusukért köszönetet mondott a szervezőknek. „Az emberek sokszor elkeseredettek. Nehezen élnek, vagy még többet szeretnének. S lám, itt vannak a sérült emberek, akik saját nehézségeik ellenére kitaláltak egy óriási programot, szerveztek, dolgoztak, készültek. Ma a világot egyedül az összefogás viheti előre” – mondta az atya. A különleges zenei élmény mellett, amelyről többek között az EDDA együttes, Presser Gábor, Kiki, Caramel, Novák Péter, Müller Zoltán gondoskodott, a közönség megtekinthette a Jobb velünk a világ – Fogyatékosok az egészségesekért című fotópályázat díjnyertes képeit, s megtapsolhatta a 12-18 év közötti díjazottakat is. A koncert fővédnöke Sólyom Erzsébet, a Magyar Köztársaság elnökének felesége volt, védnökök: Göncz Árpádné és Mádl Dalma asszony.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .