Jóakarattal küzdeni

A sporteseményen Bódis Zoltán, az iskola igazgatója elmondta, hogy amikor 2007-ben végleges épületébe költözött az intézmény, a tervek között szerepelt egy új tornaterem megépítése is. Támogatás hiányában azonban az építkezés elmaradt. Az elmúlt időszakban az udvaron található betonpálya felújítása kapott kiemelt figyelmet. A terv megvalósítását az iskola fenntartójaként az egyházmegye is támogatta. Már a munkálatok részleteiről és időpontjáról folytak az egyeztetések, amikor az intézmény vezetőségét megkereste Hegedűs Gábor, a Magyar Labdarúgó-szövetség megyei instruktora, a Debreceni Honvéd Olasz Focisuli alapítója és Hegedűs Tamás, a focisuli képviselője, s egy olyan együttműködés-tervezetet mutattak be, amelynek részeként vállalták egy korszerű, műfüves pálya felépítését. Így kapcsolódott össze az iskola terveivel egy civil kezdeményezés.


Az ünnepélyes átadáson Hegedűs Tamás elmondta: idén huszonöt éves az intézményük. Az évforduló alkalmából nem is kaphattak volna szebb ajándékot a gyerekek, mint egy fedett műfüves pályát. A focisuli képviselőjének reményei szerint itt olyan focistákat nevelhetnek majd ki, akik Tőzsér Dániel és Dzsudzsák Balázs nyomdokaiba léphetnek, akik szintén a focisuli növendékei voltak.

 

A cél azonban nem csupán az utánpótlás-nevelés. Az egyesületből a sportot szerető és támogató gyerekek kerülnek majd ki, és a focisuli minden szakmai segítséget megad az iskolának, hogy a most beinduló sporttagozaton magas színvonalú lehessen az oktatás.

 

Bosák Nándor megyés püspök Isten áldását kérte a fedett pályára, majd beszédében hangsúlyozta: a sport nem öncélú tevékenység, hanem arra szolgál, hogy általa tökéletesedhessenek azok a fizikai és szellemi adottságok, amelyeket az ember a Jóistentől kap. Az edzés olyan közösségi foglalkozás, amely megtanít egymás iránti figyelemmel, felelősséggel és jóakarattal küzdeni, sportszerűen viselkedni. A főpásztor felhívta a fiatalok figyelmét, hogy az építményt fogadják Isten ajándékaként, bánjanak vele felelősségteljesen, és használják a legjobbra, hogy az ajándék elérhesse célját.

 

A pályával egy időben az iskola tornaterme is megújult. Színesedik az intézmény képzési palettája, új típusú, akadémiai rendszerű sporttagozatos képzést indítanak be – vagyis az edzések a tanrendbe illeszkedve folynak majd. Az egyik szakág természetesen a labdarúgás lesz, de egy másik együttműködés keretén belül a Debreceni Hoki Klub ifjúsági versenyzőinek is otthont ad majd az iskola, így a jégkorong is választható lesz. A sporttagozatba bekapcsolódhatnak azok a diákok is, akik más egyesületeknél edzenek, így például az úszók, a vízilabdások is.Az ünnepélyes sportesemény végén Bosák Nándor püspök berúgta a kapuba az első labdát, és ezzel jelképesen felavatta a pályát, amelyet azonnal birtokba vettek a gyerekek.

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .