Jézus Szíve-napi búcsú a pesti jezsuitáknál

Fotó: Orbán Gellért

 

Az ünnepi szentmise kezdetén Horváth Árpád SJ templomigazgató köszöntötte Cser­háti Ferencet, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspököt, illetve a csaknem ötven bérmálkozót, hozzátartozóikat és kísérőiket, akik a templom közösségével együtt a hétköznap esti időpont ellenére teljesen megtöltötték a templomot.
Cserháti Ferenc köszöntő szavaiban felidézte, hogy a Szatmári Egyházmegyében, ahonnan származik, gyermekkorában különösen nagy tisztelettel vették körül Jézus szent szívét, s ő ennek a hagyománynak köszönheti a hivatását is. Mint elmondta, ez az ünnep „Isten lényegére, a szeretetre, Jézus Krisztusra, Isten képmására irányítja a figyelmünket, arra, akiben az isteni jóság teljessége lakozik. Jézus Szíve számunkra annak a szeretetnek a jele, amellyel Krisztus szüntelenül szereti az örök Atyát, és kivétel nélkül minden embert.”
A szentbeszédet követően Horváth Árpád SJ röviden bemutatta a bérmálkozókat. Felidézte kéthetente megtartott találkozóikat, amelyeken az Ó- és az Újszövetség kulcsmozzanataitól a szentségek teológiájáig számos témát jártak körül, és sokféle más módon is igyekeztek megélni a hitet.
Végh Dániel

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .